Sovesofa

Denne artikel indeholder reklamer. Vi modtager betaling hvis vores henvisninger skaber salg, derfor skal alt betragtes som reklame.

Hvad er en sovesofa? Hvad koster en sovesofa? Hvilke fordele er der ved en sovesofa? Spørgsmålene er mange. Netop derfor har vi udarbejdet denne store guide om sovesofaer.

Da du har valgt os som din foretrukne inspirationskilde, vil vi gerne gøre dig klogere på, hvorfor en sovesofa er en god investering, og hvordan du bærer dig ad med at finde den helt rigtige.

Med vores specialiserede viden inden for indretning af soveværelser kan vi byde ind med en masse ekspertise og know-how. Er du derfor på udkig efter den perfekte sovesofa til hjemmet, så er du havnet på den rigtige side.

Idéen med denne guide er ikke kun at fremhæve fordelene ved en sovesofa. Vi vil også gerne have fornøjelsen af at introducere dig for tidens mest populære sovesofaer.

Du kan i nedenstående tabel danne dig et overblik over en række anbefalelsesværdige sovesofaer.

Sovesofaer i denne guide

Populære sovesofaer

En sovesofa er ikke bare en sovesofa. De findes nemlig efterhånden i adskillige tusinde eksemplarer. Faktisk findes de i stort set alle tænkelige størrelser, former og farver.

Det er overvejende positivt, at der er så meget at vælge mellem, men det gør det på den anden side svært at træffe et valg.

Man skal i hvert fald bruge en del tid på research, hvis man skal have held med at finde den rette sovesofa blandt de mange modeller.

Allerede nu kan vi afsløre, at der ikke findes én sovesofa, som vil falde i alles smag. Det hænger helt naturligt sammen med, at vi danskere stiller vidt forskellige krav til vores møbler.

Vælg den rette sovesofa til dit behov

Det bedste du kan gøre er at have dine personlige krav og behov med i tankerne, når du udforsker det danske marked for sovesofaer.

Du vil nemlig opleve, at langt fra alle lagerførte modeller er noget for dig. Sortér derfor konsekvent de sovesofaer fra, som enten er for store, klodsede, små eller på anden vis uinteressante.

Det er helt okay at stille strenge krav til ens kommende sovesofa, som naturligvis skal byde på alt det efterspurgte.

Forud for udarbejdelsen af denne guide testede vi en masse sovesofaer med henblik på at finde de bedste. Det betyder, at vi nu har mulighed for at præsentere dig for de bedste sovesofaer.

Mere konkret vil vi fremhæve (og linke til) fire sovesofaer, som alle kan købes på nettet. Fortsæt læsningen for at få mere viden om disse modeller.

Recast Plus Sovesofa

Recast Plus SovesofaRecast Plus Sovesofa står ofte højt på danskernes ønskeliste i forbindelse med både jul og fødselsdage. Det er der naturligvis en særlig god grund til. Denne sovesofa er nemlig noget for sig. Faktisk hører den til blandt de mest populære sovesofaer blandt danskerne.

Sovesofaen er vel at bemærke både danskproduceret og dansk designet.

Den er designet og udviklet til dig, som ønsker at købe en stilren, elegant og praktisk sovesofa til dit hjem. BedreNætter – producenten bag – skal have stor ros for at have skabt denne designperle.

Gennem tiden har vi stødt på rigtig mange fine sovesofaer, men de færreste har kunne hamle op med denne. Skal din boligindretning sprudle af hygge og eksklusivitet, så er vi overbeviste om, at denne sovesofa er noget for dig.

Recast Plus er hverken den største eller mindste sovesofa i rækken. Der er tale om en 140 x 200 sovesofa, når den er slået ud til en seng, som er mest egnet til en person, men som godt kan rumme to personer. Derved kan den anvendes af både enlige og par.

Sovesofa til stue og soveværelse

En af de store fordele ved denne model er, at den ikke kun passer godt ind i soveværelset. Den vil også kunne fungere glimrende i stuen eller på gæsteværelset. Du er, uanset hvor du vælger at placere den, sikret et pragteksemplar af en sovesofa, som vil sætte et moderne præg på dit hjem.

Denne udvalgte sovesofa byder ikke kun på et flot ydre. Den kommer også med komfort i verdensklasse. Recast Plus sovesofaen er nemlig udstyret med pocketfjedre, som automatisk tilpasser sig din liggeposition og vægt.

Dette er med til at sikre en god nats søvn for dig eller dine gæster.

Sovesofaen er yderst nem at folde ud og sammen igen, hvilket er endnu en stor fordel. Ikke nok med at man ligger godt i den, så sidder man også ganske behageligt. Der er altså ikke en finger at sætte på komforten.

Selvom det er svært at pege på den bedste sovesofa, så vil vi mene, at denne model er en god kandidat. Den sprudler nemlig af kvalitet og komfort, hvilket langt fra er en selvfølge. Bemærk at Recast Plus sovesofaen fås i tre forskellige farver.

Leveringstiden vil typisk afhænge af den valgte farve.

Specifikationer

 • Farver: Blå, lysegrå & orange
 • Senge størrelse: 140 x 200 cm
 • Sofa størrelse: Bredde 200 / 224 cm m/armlæn. Siddehøjde 40 cm. Ryghøjde 76 cm
 • Oeko-Tex 100 certificeret
 • Pocketfjedre
 • Opbevaringsmagasin
 • 5 års garanti

*Vi kan modtage et mindre beløb ved et evt. salg via vores links, derfor skal dette betegnes som et reklamelink

Moma Fine sovesofa

Moma sovesofaMoma Fine sovesofa er i den grad et hyppigt anvendt søgeord. Det er i bund og grund ikke så mærkeligt endda, da der trods alt er tale om en yderst moderne og komfortabel sovesofa.

BedreNætter er butikken du skal lægge vejen forbi, hvis du tænker, at denne model kunne være noget for dig.

Moma Fine sovesofa er på mange måder en interessant model. Det interessante er ikke kun, at det er en flot sovesofa, som måler 140x 200 cm i udslået størrelse. Lige så interessant er det, at sovesofaen leveres med stilfulde puder, flotte farver og en utrolig komfort, både når du skal sidde eller ligge.

Efter vores overbevisning vil denne model kunne passe ind i ethvert dansk hjem. Det er jo ikke uden grund, at den vandt den eftertragtede design award sidste år.

Foruden de flotte farver du kan vælge imellem og det stilrene design er det værd, at fremhæve de praktiske og holdbare fjedre som er anvendt i bunden, samt de hele 30 kg skum der er ovenpå. Fjedrene og de 30 kg skum er nemlig med til, at sikre en upåklagelig komfort. Faktisk er komforten så god, at det ville være en skam, hvis sovesofaen kun blev brugt som gæsteseng.

Det skal nævnes, at sovesofaen både fås i flere farver og modeller.

Tidligere købere elsker denne sovesofa

Et hurtigt kig på anmeldelserne fra tidligere købere af denne sofa viser, at det ikke kun er os der er vilde med denne sovesofa. Faktisk har den, i skrivende stund, udelukkende fået 5 ud af 5 stjerner fra tidligere købere. Det er ikke hver dag man støder på det.

F.eks skriver Frederikke, der er en godkendt køber af sovesofaen, at det er en "Fantastisk sovesofa. Intet mindre end en super fed sovesofa. En drømmeseng by night og super smart sofa by day!".

Du kan altså roligt købe denne sovesofa, hvis du vil have både komfort og flot design.

Specifikationer

 • Flere farver & modeller
 • Senge størrelse: 140 x 200 cm
 • Sofa størrelse: B: 244 cm. H: 70 cm. D: 100cm
 • Dansk design af Amanda Lilholt
 • Trykaflastende støtte
 • Ergonomisk design
 • Indbygget opbevaring
 • Holdbare fjedre & 30 kg skum
 • Oeko-Tex 100 certificeret

*Vi kan modtage et mindre beløb ved et evt. salg via vores links, derfor skal dette betegnes som et reklamelink

Sly sovesofa

Sly i blåSly sovesofa er måske også at finde i din søgehistorik. Det er i hvert fald svært at komme uden om denne sovesofa, hvis man gerne vil danne sig et overblik over tidens mest trendy sovesofaer.

Denne kunne meget vel være den rette for dig.

Drømmer du om at eje en stilren sovesofa med opbevaring, så må du simpelthen ikke misse denne mulighed. Her har vi nemlig at gøre med en af de bedst sælgende sovesofaer i nyere tid.

Den store succes er vel at bemærke ikke kommet af sig selv. Producenten af sovesofaen har helt åbenlyst gjort en stor indsats for at få komfort, design og kvalitet til at gå op i en højere enhed. Resultatet er beundringsværdigt.

Den udvalgte sovesofa leveres i en blålig farve, men der er også mulighed for at købe modellen i andre farver.

For mere viden om dette, bør du besøge den udvalgte forhandler. ILVA har lige nu sovesofaen på lager i flere flotte farver, herunder blå og grå. Prisen afhænger ikke af dit farvevalg. Er du mere til blå velour sofaer, så kan du se det her.

Minimalistisk og stilren sovesofa

Sly er muligvis den mest simple og stilrene model på det danske marked lige nu. Producenten har bevidst valgt at holde sig til et enkelt look, idet det tilsyneladende er det, danskerne vil have. Er du også mest til det enkle og stilrene, så bør du overveje at købe denne sovesofa.

Er du endnu ikke overbevist, så tjek lige de sorte ben ud; de sætter i den grad prikken over i’et.

Sovesofaen har en størrelse på 140 x 200 cm, når du slår den ud, men du kan også gøre det endnu nemmere, hvis det bare lige er en hurtig siesta der lokker; Fjern rygpuderne og du har en seng på 80 x 200 cm.

Specifikationer

 • Fås i blå & grå
 • Senge størrelse: 140 x 200 cm
 • Sofa størrelse: H 68 cm. L 200 cm. B 94 cm
 • Pocketfjedre
 • Med opbevaring
 • 5 års garanti

*Vi kan modtage et mindre beløb ved et evt. salg via vores links, derfor skal dette betegnes som et reklamelink

Edvard sovesofa

Edvard sovesofaEdvard sovesofa siger dig måske ikke umiddelbart noget, men du må ikke tvivle et sekund på, at modellen er et kig værd.

Der er her mulighed for, at få fingrene i en praktisk sovesofa, med høj sidde- og liggekomfort til en ekstra skarp pris.

I dette afsnit skal vi introducere dig for guidens billigste sovesofa. På trods af dens beskedne pris vækker den en del opsigt.

Edvard er navnet på denne fine model – et navn som du bør huske. Endnu en gang kan du nemlig gøre en fremragende handel, på en god sovesofa.

Det særlige ved denne sovesofa er, at den er udstyre med pockerfjedre. Pocketfjedre er det man finder i de fleste gode senge. Det er fjedre som giver individuel støtte til din krop.

Det betyder at der hvor din krop har brug for mere støtte, får den det, og lige omvendt ved de punkter hvor den har brug for mindre støtte.

Leder du med lys og lygte efter en mindre sovesofa, som ikke koster en formue, og som samtidig byder på god sidde- og liggekomfort, så vil vi mene, at vi har det rette match her.

God kvalitet og rimelig pris

Edvard er på alle mulige måder en god 2-i-1 løsning. Den koster betydeligt mindre end mange andre normal sofaer, hvorfor den bør tages til overvejelse.

Derudover er den både behagelig at sidde og ligge i. Den høje komfort stammer fra de installerede pocketfjedre, som er at finde i de fleste testvindende senge. Edvard tager med de installerede pocketfjedre hensyn til både liggeposition og vægt, hvilket har en positiv indvirkning på din søvnkvalitet.

Du kan se flere sovesofaer med pocketfjedre her.

Derudover fås den i fire forskellige farver, grøn som på billedet, grå, beige og blå.

Vælg denne, hvis du vil have en god og billig sovesofa.

Specifikationer

 • Farver: Grøn, blå, grå & beige
 • Størrelse: 102 x 200 cm
 • Siddehøjde: 46 cm
 • Sovemål: 150 x 200 cm
 • Ramme i massivt fyrretræ
 • 250 pocket fjedre pr. m2
 • Oeko Tex certificeret tekstiler

*Vi kan modtage et mindre beløb ved et evt. salg via vores links, derfor skal dette betegnes som et reklamelink

Det store udvalg af sovesofaer

Man behøver ikke at have udforsket markedet ret meget for at opdage, at udvalget er meget stort. Alene via internettet kan man vælge mellem tusindvis af sovesofaer. Det kan faktisk godt være en smule overvældende og uoverskueligt, hvis man ikke lige bevarer koncentrationen og holder tungen lige i munden.

Uanset om man leder efter en lille sovesofa med magasin, eller om man er på udkig efter en dobbelt sovesofa med opbevaring og chaiselong, så skal man nemlig bruge tid på at undersøge mulighederne.

I denne guide har vi hovedsageligt fokuseret på det digitale marked for sovesofaer. Det har vi gjort, da vi har erfaret, at udvalget er størst på nettet.

Derfor ser vi som udgangspunkt ingen grund til at besøge nogle af de mange fysiske forhandlere, selvom de helt sikkert også har noget spændende at byde ind med.

Flere af de forhandlere vi har linket til opererer ikke desto mindre både online og offline. Du har dermed mulighed for at teste den ønskede sovesofa inden bestilling, hvis du ønsker det. Det bør du gøre, ifald du ikke kan træffe en beslutning.

Find en sovesofa med opbevaring

En sovesofa med opbevaring er og bliver en sikker vinder. De fleste kan i hvert fald nikke genkendende til, at det kan være rart at opbevare sengetøj og ekstra puder under sengen, så man ikke skal finde plads i skabet eller kommoden. Det skal dog nævnes, at der er stor forskel på, hvor meget opbevaringsplads de forskellige sovesofaer rent faktisk byder på.

Dette bør du derfor være opmærksom på, når du skal vælge en sovesofa med indbygget opbevaring.

» Se udvalget af sovesofaer med opbevaring

Find en sovesofa med chaiselong

En sovesofa med chaiselong (og evt. opbevaring) er også et godt valg.

Sovesofaen med chaiselong vil automatisk fylde mere end en model uden, men dette kan du formentlig godt leve med, hvis den indbyggede chaiselong er med til at skabe øget komfort.

Skal du for eksempel se en god film eller læse en medrivende bog, så vil du elske at have en chaiselong at læne dig opad. Det er dog smag og behag, om en chaiselong er et must-have eller et nice-to-have. Hvad mener du?

» Se udvalget af chaiselong sovesofaer

Mange former og farver

Der findes som bekendt mange forskellige sovesofaer, som repræsenterer forskellige former og farver. Det er egentlig ret heldigt, nu når der er så stor forskel på, hvad vi forbrugere efterspørger.

Hvad angår farver, så oplever vi, at farver som blå, grå og sort står i høj kurs. Dog skal det ikke være nogen hemmelighed, at sovesofaer også findes i en verden af andre spændende farver.

Hvad angår former, så kan vi fortælle, at der helt aktuelt vises en stor interesse for u-formede sovesofaer, som typisk byder på mere komfort og plads end den gennemsnitlige sovesofa.

Skulle en u-formet sovesofa mod forventning ikke være noget for dig, så kan du med god grund stifte bekendtskab med nogle af de andre former.

Stort udvalg af størrelser

Man bliver overrasket, hvis man tror, at sovesofaer kun forhandles i én størrelse.

Det er nemlig langt fra tilfældet. Alene i denne guide er du blevet præsenteret for en mindre håndfuld størrelser, som faktisk kun udgør et mindre udpluk af de mange tilgængelige størrelser. Vi må dog indrømme, at ikke alle størrelser er lige eftertragtede.

Nedenfor bliver du præsenteret for de mest valgte størrelser:

 • 70 x 200
 • 90 x 200 (det oplagte valg for enlige)
 • 120 x 200
 • 140 x 200 (det oplagte valg for par)
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Henholdsvis 90 x 200 og 140 x 200 er de mest populære størrelser i øjeblikket. Mon ikke en af disse vil falde i din smag.

I læder og andre materialer

I dag bliver sovesofaer fremstillet i et væld af forskellige materialer. Den klassiske sovesofa er i læder, men du kan sagtens få en sovesofa i et andet pænt og praktisk materiale.

Nedenfor gennemgår vi de mest anvendte materialer til sovesofaer:

 • Læder
 • Bomuld
 • Velour

Hvilket materiale hælder du umiddelbart mest til? Tag kontakt til din forhandler eller skriv til os for vejledning. Der er fordele og ulemper ved alle materialer.

Det gælder også læder, som ellers er en meget populær løsning.

Passer til alle hjemmets rum

Selvom du måske har læst i et blad, at en sovesofa hører hjemme på gæsteværelset, så skal du være bekendt med, at sovesofaen også sagtens kan gøre nytte i soveværelset, på gæsteværelset eller på børneværelset.

Faktisk vil vi mene, at en sovesofa vil passe til alle hjemmets rum, måske lige med undtagelse af køkkenet og badeværelset.

Af følgende grund mener vi ikke, at du bør tøve med at købe en moderne sovesofa, hvis du godt kunne tænke dig sofa og seng i ét og samme møbel. Det kan jo netop lade sig gøre med en sovesofa.

Køb din sovesofa online

Man siger, at man kan købe alt mellem himmel og jord på nettet, hvilket måske ikke er helt forkert. Det er i hvert fald muligt at købe både sovesofaer og andre møbler via internettet.

Det er vel at bemærke en mulighed, som mange millioner danskere har benyttet sig af de seneste år.

Selvom man inderst inde gerne vil støtte de lokale forretninger, så må man ikke undervurdere, hvilke fordele der er ved at handle sovesofaer og andre møbler på nettet.

Et større udvalg er kun én ud af mange fordele. Foruden det store udvalg kan internettet bryste sig af faste lave priser, ingen kø og høj sikkerhed.

Ønsker du at besøge en online forhandler, som har et stort udvalg og faste lave priser på sovesofaer, så kan du klikke dig ind på følgende webshops:

*Vi kan modtage et mindre beløb ved et evt. salg via vores links, derfor skal disse betegnes som reklamelinks

Du kan med 99 % sikkerhed finde din nye sovesofa hos en af ovennævnte forhandlere.

*Vi kan modtage et mindre beløb ved et evt. salg via vores links, derfor skal dette betegnes som et reklamelink